fritid-jakt-butik.se
Produkter Webbutik Nyheter Länkar Oss/Kontakt
 

 

Viltvårdsnämnden vill fördubbla jaktkvoten på björn

Viltvårdsnämnden i Gävleborgs län vill i det närmaste fördubbla jaktkvoten på björnar i höst, från 18 till 35. Det är fler björnar än vad både Jägareförbundet och Jägarnas riksförbund vill skjuta, vilket är 30 björnar.
- Jag finner ingen anledning i att skjuta fler än trettio björnar, säger Karl Evert Hellsén, ordförande för jägareförbundet i Gävleborgs län.

”Jag tycker det är fel”
Enligt Karl Evert Hellsén är en av anledningarna till att Viltvårdsnämnden vill skjuta 35 björnar att den insett att det inte kommer ges något tillstånd till vargjakt.

Viltvårdsnämnden, som är ett rådgivande organ till Länsstyrelsen, vill få ner det ökade rovdjurstrycket i länets skogar genom att fördubbla avskjutningen av björn jämfört med i fjol.

Jägareförbundet anser också att det räcker med att skjuta 30 björnar. Men Karl-Evert Hellsén, som är förbundets länsordförande, anser även han att det finns utrymme för att skjuta 35 björnar.

Men även om Karl-Evert Hellsén tycker att det är okej är det i slutändan Naturvårdsverket som bestämmer hur många björnar som ska få skjutas under höstens jakt.

Källa: sr.se

Till första sidan. Klicka här.

 
© 2007 fritid-jakt-butik.se • E-mail ProdukterWebbutikNyheterLänkarOss/kontakt