fritid-jakt-butik.se
Produkter Webbutiken Nyheter Länkar Oss/Kontakt
 

 

Vi har ett stort utbud av jaktknivar från olika kvalitetsmärken som svenska EKA, GERBER, tyska Herbertz, Puma, finska Marrtiini och Schrade.

Här nedan listar vi några av våra knivar för jakt, flå och friluftsliv. För att gå direkt till webbutiken så klicka här.

   
EKA Swede 88 jaktkniv

EKA Swede 88 är en ny vacker mycket prisvärd fällkniv från svenska EKA, kända för sin topp kvalité.

Bladet är av Sandviks 12C27-stål som är ett rostfritt stål med mycket bra skäregenskaper. Swede 88 har bladspärr och skruvad bladbult (vilket underlättar rengöring och fininställning av bladets gång).

Swede 88 har stabilt blad och är tillräckligt stor (bladlängd och grepp) för att kunna användas istället för den "vanliga slidkniven". Tack vare de rundade formerna, den flata profilen och den låga vikten (60g.) är Swede 88 bekväm att ha i fickan.

Tekniska data
Vikt 61 g
Handtag 10,5 cm
Klinga 7,7 cm
Total längd 18,2 cm   

Schrade Jaktkniv - Schrade X-Timer Drop Point Hunter

En läcker jakt och friluftskniv från amerikanska Schrade.

Handtaget är av ett special utvecklat gummi material som ger mycket bra grepp, särskilt när det är halt och fuktigt. Perfekt för jakten och vildmarkslivet.

Den sylvassa klingan är av rostfritt härdat 420 stål och svart färgad för att undvika onödiga reflexer. Robust slida av Cordura och nylon medföljer.

Tekniska Data
Vikt 231 g
Handtag 12,5 cm
Klinga 11,0 cm
Total längd 23,5 cm

   
Schrade Pro hunter
En mycket fin Jakt och friluftskniv från tyska Herbertz. Modellen är en kopia av välkända Schrade Pro hunter från USA.

Material
Knivens skaft är av det slitstarka och robusta träslaget svart Pakkaholz och mässing och är mycket greppvänligt.
Knivens blad är sylvasst och tillverkat av slitstarkt rostfritt AISI 420 stål.

Medföljer
Levereras med en vacker läderskida.

Tekniska data
Vikt 186 g
Handtag 11,3 cm
Klinga 9,2 cm
Total längd 20,5 cm

   
EKA SwingBlade
Svensktillverkad jaktkniv med hela 3 olika funktioner, perfekt för jägare, läs mer här.


 

PUMA - tyskt kvalitéts märket grundat år 1769. Deras knivar är handtillverkad under strikt kvalitéts kontroll vilket ger knivar av högsta möjliga kvalitét. Pumas jaktknivar betraktas bland experter som de absolut bästa som finns på marknaden idag, knivar i en klass för sig själv. En Puma kniv håller under många år, även under de strängaste förhållanden. Varje kniv är också märkt med tillverkningsdatum, det gör kniven extra populär bland samlare.

   
Handgjord Bowiekniv
En mycket robust och vacker kniv från tyska kvalitéts märket Puma. Kniven är i modellen Puma original Bowie, P116396. Kniven anses som en av de bästa knivar inom sin kategori i världen och är ideal för jakt, fiske, camping och överlevnad.
   
Puma White hunter
En mycket robust och vacker jaktkniv från tyska kvalitéts märket Puma. Kniven är i modellen Puma White hunter som räknas som en av de mest kända jaktknivs modellerna någonsin. Modellen släpptes första gången på marknaden 1956.
   

Jakt och flå kniv
En mycket vacker och professionell jakt och flå kniv från tyska kvalitéts märket Puma.Kniven har glidskydd för handen för arbeta under de mest våta och slippriga förhållanden,

   

Jakt och fiske kniv
En mycket vacker och professionell jakt, fiske och överlevnadskniv från tyska kvalitéts märket Puma. Skaftet på kniven är av äkta rådjurshorn samt med silver belägg.

Direktlänk till Knivavdelningen i vår Webbutik, klicka här.

Till första sidan. Klicka här.

 
© 2007-2015 fritid-jakt-butik.se • ProdukterWebbutikenNyheterLänkarOss/kontakt